Referencias

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1.- Formación de sustancias con la cocción: 

  1. J Food Sci. 2012 May;77(5):C560-5. doi: 10.1111/j.1750-3841.2012.02667.x.Influence of various cooking methods on the concentrations of volatile N-nitrosamines and biogenic amines in dry-cured sausages.Li LWang PXu XZhou G. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23163937
  2. Shock. 2012 Dec;38(6):677-84. doi: 10.1097/SHK.0b013e318273982e.Effect of high advanced glycation end-product diet on pulmonary inflammatory response and pulmonary function following gastric aspiration.Guo WADavidson BAOttosen JOhtake PJRaghavendran KMullan BADayton MTKnight PR 3rdhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23143059
  3. J Exp Bot. 2012 May;63(8):2841-51. Epub 2012 Feb 16. The acrylamide problem: a plant and agronomic science issue.Halford NGCurtis TYMuttucumaru NPostles JElmore JSMottram DS. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22345642
  4. J Agric Food Chem. 2011 Jul 27;59(14):7992-8. Epub 2011 Jun 30.Formation of Maillard reaction products during heat treatment of carrots.Wellner AHuettl CHenle T. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21682346
  5. Sobre la destrucción de nutrientes: http://www.ars.usda.gov/SP2UserFiles/Place/12354500/Data/retn/retn06.pdf

3.- Efectos productos animales en la salud de las poblaciones: http://en.wikipedia.org/wiki/The_China_Study_(book)

4.- Efectos de los granos en la salud:     

  1. Nutr Neurosci. 2012 Mar;15(2):85-91.Effectiveness of the gluten-free, casein-free diet for children diagnosed with autism spectrum disorder: based on parental report.Pennesi CMKlein LChttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22564339
  2. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2012 Jan;36(1 Suppl):68S-75S.Celiac disease, wheat allergy, and gluten sensitivity: when gluten free is not a fad.Pietzak M.  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22237879

5.- Efectos de los lácteos sobre la salud:

  1. World J Gastrointest Pharmacol Ther. 2012 Jun 6;3(3):29-33. Lactose malabsorption and intolerance: What should be the best clinical management? Usai-Satta PScarpa MOppia FCabras Fhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22966480
  2. ISRN Pediatr. 2012;2012:408769. Epub 2012 Sep 3.Cow’s Milk Allergy Is a Major Contributor in Recurrent Perianal Dermatitis of Infants.El-Hodhod MAHamdy AMEl-Deeb MTElmaraghy MOhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22988522

6.- Absorción de la b12: http://ajplegacy.physiology.org/content/208/1/14.abstract

7.- Anatomía comparada en relación a las dietas de las especies: http://www.vegsource.com/news/2009/11/the-comparative-anatomy-of-eating.html   http://www.iol.ie/~creature/BiologicalAdaptations.htm

http://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/2012/07/23/human-ancestors-were-nearly-all-vegetarians/

Los siguientes enlaces conducen a sitios con mucha información de interés:

– Página oficial de T. Colin Campbell: http://www.tcolincampbell.org/courses-resources/about/

– http://www.amazon.com/The-80-10-Diet/dp/1893831248 “The 80/10/10 diet”,  libro pionero en aplicar el concepto de una dieta baja en grasas al crudiveganismo.

– http://www.30bananasaday.com/ Forocrudivegano 80/10/10

– http://www.drmcdougall.com/ Médico que sigue un enfoque vegano bajo en grasas pero  no exclusivamente crudo.

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